Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

ΜΠΛΕ ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ για ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ στον ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ


Ηνωμένο Βασίλειο, Η σιδηροδρομική εταιρία Network Rail θα εγκαταστήσει φωτισμό με ηρεμιστικό μπλε χρώμα στις πλατφόρμες των σιδηροδρομικών σταθμών για να αντιμετωπιστεί η αύξηση των αυτοκτονιών στις ράγες των τραίνων.
Μπλε ηρεμιστικός φωτισμός θα εγκατασταθεί στα στέγαστρα, στις κολώνες φωτισμού και στις πλατφόρμες.
θα προστεθούν αισθητήρες που θα ενεργοποιούνται μόλις οι άνθρωποι φτάνουν στην άκρη της πλατφόρμας και στη συνέχεια θα ακούγεται ηχογραφημένη ανακοίνωση.
υπήρξαν 279 αυτοκτονίας και ύποπτα για αυτοκτονία περιστατικά από το 2013 έως το 2014, αριθμός μεγαλύτερος από τα 246 περιστατικά αυτοκτονίας που καταγράφηκαν το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Ο Ian Stevens, υπεύθυνος για την πρόληψη των αυτοκτονιών στο Network Rail, δήλωσε στην Sunday Times ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αποτραπούν οι αυτοκτονίες και εάν συμβούν νέα περιστατικά, θα βοηθήσουν τους ανθρώπους τους για να ασχοληθούν με το θέμα.
Η Αρχή Ασφάλειας Σιδηροδρομικών Μεταφορών «Rail Safety and Standards Board» αποκάλυψε ότι υπήρξαν 29 ύποπτα για αυτοκτονία περιστατικά τον Αύγουστο και 28 περιστατικά κατά τη διάρκεια του Ιουλίου. Ο μηνιαίος μέσος όρος κατά το παρελθόν έτος ήταν 23 περιστατικά.
οι Samaritans τονίζουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αυτοκτόνησαν στις σιδηροδρομικές γραμμές , ως ποσοστό του συνόλου των αυτοκτονιών έχει αυξηθεί.
οι αυτοκτονίες στις σιδηροδρομικές γραμμές αντιπροσώπευαν το 4,7 τοις εκατό του συνόλου των αυτοκτονιών το 2012, πάνω από 3,2 τοις εκατό το 2003 και 4,6 τοις εκατό το 2006.
σε περιστατικό αυτοκτονίας στο σιδηροδρομικό σταθμό του Flintshire, όπου ένας πρώην ποδοσφαιριστής αυτοκτόνησε γονατιστός μπροστά στο τρένο, ο μηχανοδηγός που αντιμετώπισε το περιστατικό, έπαθε ψυχική διαταραχή. (του συνέβαιναν συνέχεια αναδρομές στο παρελθόν « flashbacks» )
Μετά από 26 χρόνια εργασίας, ο μηχανοδηγός δεν μπόρεσε να επιστρέψει στη δουλειά του, μετά από το περιστατικό αυτοκτονίας που εκτυλίχθηκε μπροστά του.
πηγή  19-10-14
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2799053/soothing-blue-platform-lights-trialled-railway-stations-tackle-rise-suicides-tracks.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου